Radio Bambi

Bačena bomba u dvorište Bogoslovije u Foči!

-“Nepoznato lice ili više njih protekle noći bacilo je eksplozivnu napravu u školskom kompleksu ‘Bogoslovije Svetog Petra Dabrobosanskog’ u fočanskom naselju Velečevo”, – saopšteno je iz Policijske uprave Foča (PU). Izvršen je uviđaj, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje naložio je da se preduzmu sve mere i radnje na prikupljanju dokaza i dokumentovanju krivičnog dela  izazivanje opšte opasnosti.

Prilikom eksplozije nije bilo povređenih lica, a oštećeno je vozilo koje je u vlasništvu ‘Mitropolije Dabrobosanske’.

Bomba je bačena u dvorište pored vozila koje službeno koristi mitropolit dabrobosanski Hrizostom i od eksplozije je pričinjena manja materijalna šteta na automobilu. Mitropolit Hrizostom u vreme eksplozije je boravio u prostorijama Bogoslovije, a razlog posete je dvodnevni seminar sveštenstva Mitropolije dabrobosanske u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

U PU Foča rekli su da je istraga u toku.

-“Uviđaj je obavljen i izuzeti su određeni tragovi koji će biti predmet veštačenja u cilju identifikovanja izvršioca ovog dela. Policija na terenu preduzima sve operativno-taktičke i istražne mere i radnje u cilju rasvetljavanja ovog krivičnog dela”, – rekao je Duško Tomović, načelnik Odeljenja krim policije u PU Foča.

Eksplozija je policiji prijavljena noćas u 02:30h. 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!