Radio Bambi

Banja Vrućica najposećenija u Srpskoj!

Zbog lekovitih voda i drugih vodnih bogatstava, Republika Srpska ima velike potencijale u banjskom turizmu. -“Nadovezujući se na oblast banjskog turizma i kvalitet lekovitih mineralnih i termomineralnih voda banjskih centara u Republici Srpskoj, smatramo da možemo odgovoriti na velike izazove i biti kokurentni u ovoj oblasti. Zdravstveni turizam definitivno je jedna od razvojnih šansi za privredu. Ono što je neophodno uraditi je poboljšati uslove, renovirati i povećati smeštajne kapacitete, modernizovati i osavremeniti usluge u skladu sa evropskim i svetskim standardima i zahtevima turista u oblasti zdravstvenog turizma, te obogatiti ponudu dodatnim sadržajima”, – kaže direktorica Turističke organizacije Republike Srpske (TORS) Nada Jovanović. ‘Domaći’ gosti su većinom oni koji posećuju banje širom Srpske, ali u poslednjih nekoliko godina primetno je povećan broj i posetilaca iz regije (Srbija, Slovenija, Hrvatska), te iz Austrije, Nemačke i Švajcarske.

-“To je pre svega zbog kvaliteta lekovite vode i konkurentnih cena u odnosu na region. Izuzetan rast broja inostranih gostiju beleži Banja Vrućica u Tesliću kao najposećenija lokacija”, – kaže direktorica ‘TORS’.

Posle Banje Vrućice kod Teslića, koja je ubedljivo na prvom mestu po broju korisnika, slede Banja Laktaši, Banja Slatina nedaleko od Banjaluke, Banja Dvorovi kod Bijeljine, Višegradska banja i potpuno renovirana Banja Kulaši kod Prnjavora, daleko poznata po lekovitoj termomineralnoj vodi.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!