Radio Bambi

Bogojavljensko plivanje širom Srpske! (FOTO)

U više gradova i opština Republike Srpske danas je održano tradicionalno bogojavljensko plivanje za Časni krst. U Višegradu, Novom Gradu, Foči, Miljevini i Trnovu plivanje je otkazano zbog obilnih padavina i visokih vodostaja.

Banjaluka

Za Časni krst u najvećem gradu Republike Srpske – Banjaluci plivao je samo jedan vernik – Ognjan Miletić.

Trebinje


Marijana Krkalović (25) je pobednica tradicionalnog bogojavljenskog plivanja za Časni krst u hladnoj Trebišnjici. -“Momci su me pustili danas da prva doplivam do časnog krsta, a inače plivam 15 godina. Prvi put sam zaplivala sa deset godina. Zaista neopisiv osećaj i mnogo sam uzbuđena”, – rekla je Marijana.

Brčko


Studenkinja treće godine Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, Teodora Terzić, pobednica je u plivanju za Časni krst koje je danas održano na reci Savi u Brčkom. Ona je zajedno sa još 65 takmičara preplivala rastojanje od 33 metra kao jedina žena na ovom desetom po redu takmičenju. -“Osećaj je bio čudan i neopisiv, mada nas je sve kiša omela, ali dobro je“, – rekla je Teodora.

Plivanje za Časni krst organizovano je i u Bileći, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Petrovu, Laktašima, Knežini kod Sokoca…

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!