Radio Bambi

Broj novozaraženih u Srpskoj 130, u FBiH 174!

U današnjem saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je u protekla 24 časa izvršeno testiranje 663 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 130 osoba u Republici Srpskoj. Radi se o 59 muških i 71 ženskoj osobi, od kojih je 22 mlađe, 91 srednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta 23 osobe su iz Banjaluke, 19 iz Bijeljine, devet osoba je iz Trebinja, sedam iz Laktaša, po pet osoba iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Sokoca, Foče i Rogatice, po četiri osobe su iz Gradiške i Han Pijeska, po tri iz Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Pala, Prnjavora i Šamca, po dve osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca, Teslića, Ribnika, Rudog i Čelinca i po jedna osoba iz Bileće, Dervente, Кozarske Dubice, Кotor Varoša, Prijedora, Srebrenice i Šipova.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Lopara, muškarcu starije životne dobi iz Rudog i muškarcu starije životne dobi iz Zvornika. Od početka pandemije u Srpskoj je preminulo ukupno 155 osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona.

Trenutni broj hospitalizovanih pacijenata koji imaju korona virus u Republici Srpskoj je 244.

Zavod za javno zdravstvo FBiH je u novom izveštaju saopštio da je u protekla 24 časa testirano 1.016 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 174 pozitivno na virus korona. Od početka pandemije korona virusa u FBiH je registrovan 121 smrtni slučaj.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!