Radio Bambi

Čim se Obren sastao sa Dodikom, Vukota ga izbacio iz SDS-a!

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović sasatao se juče sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Na sastanku je između ostalog bilo reči o raznim infrastrukturnim projektima, njihjovoj realizaciji, ali i o visokoj politici. Ovaj sastanak i određene izjave, koštale su Petrovića članstva u ‘SDS-u’.

Predsednik ove stranke Vukota Govedarica izbacio je danas gradonačelnika Doboja iz ‘SDS-a’.

Petrović je juče nakon sastanka sa Dodikom poručio da su u proteklih osam meseci predsednik Republike Srpske i Vlada Srpske više uradili za ovaj grad nego članovi ‘SDS-a’ u Savetu ministara u protekle četiri godine. Izrazio je žaljenje što je Dodik izgubio u Doboju na opštim izborima u oktobru, ali je izrazio nadu da će to zajedničkim radom biti promenjeno u narednom periodu. -“Moramo dati glasove onim ljudima koji pomažu gradu Doboju, a ne onim koji samo pričaju”, – naglasio je Petrović. On je ponovio da njegova podrška Dodiku u Parlamentarnoj skupštini BiH nije upitna, a u skladu sa odlukom Skupštine Gradskog odbora ‘SDS-a’ Doboja, koja je na sednici 1. novembra jednoglasno dala punu podršku novoizabranim nosiocima mandata iz ove izborne jedinice da budu deo vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH s ciljem zastupanja interesa građana Doboja.

On je pozvao da isto učine i visoki funkcioneri ‘SDS-a’ Mićo Mićić i Milovan Bjelica, kao i svi ostali koji su ‘spremni da održe svoje sednice’.

Vukoti se sve ovo očigledno nije dopalo, pa je prduzeo danas određene mere. Govedarica je danas poručio da Obren Petrović više nije član ‘SDS-a’, jer je iznosio stavove koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom stranke. Iz ovoga možemo zaključiti da Vukoti nije važno ono što je važno Dodiku, a to je da Republika Srpska ima jedinstven i zajednički blok u Sarajevu. Kao što vidimo, čim neko od ‘SDS-ovaca’ razgovara sa Dodikom, Vukota deli ‘crvene kartone’. 

-“Pozivam odgovorne i poštene članove i simpatizere ‘SDS-a’ u Doboju da se što pre organizuju i sačuvaju stranku od mešetara i trgovaca. ‘SDS’ u Doboju ne sme da izgubi na težini i treba da se vrati onoj politici i putu koji je vodio pokojni Branislav Garić. Zajedno ćemo prebroditi i ove teške dane tako što nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci jeftino prodaju i izručuju onima koji hoće da ‘SDS’ nestane”, – rekao je Govedarica.

On je istakao da će se organi stranke uskoro izjasniti o svim otvorenim pitanjima.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!