Radio Bambi

Čović: Komšić nije legitiman i legalan predstavnik Hrvata! (Video)

-“Ništa nije lako u BiH. Ima dosta onih koji bi želeli napraviti ovde nešto što odgovara samo jednom narodu. Ja se neću umoriti od toga da to sprečavam, kao i do sada”, – rekao je između ostalog u emisiji ‘Telering’ Dragan Čović, predsednik ‘HDZ-a BiH’ i aktuelni hrvatski član Predsednišva BiH. Izmene Izbornog zakona, Čovićev su uslov za formiranje vlasti.

-“Prazne su priče da Bošnjaci žele građansku državu jednaku za sve koji ovde žive. Zna se šta je njima cilj, transformacija BiH u jedno unitarno uređenje kakvo odgovara samo jednom narodu ovde, u ovom slučaju Bošnjacima. Ja sam davno rekao i ostajem pri tome da to neće proći”, – poručio je Čović.

-“O Izbornom zakonu nismo smeli pričati od četvrtog meseca ove godine kada je Centralna izborna komisija (CIK BiH) rekla da su izbori 7. oktobra. Onda se neko tu pokušao igrati, a dve godine nije ništa radio. Danas trebamo izvršiti izmene Izbornog zakona i dosledno uvažiti odluke Ustavnog suda BiH”, – rekao je on.

Čović je istakao da, kada se to uradi, vlast može biti formirana za sedam dana.

O rezultatima izbora, Željku Komšiću, budućoj vlasti, i o drugim aktuelnim temama o kojima je Čović još govorio, detaljnije saznajte u video prilogu!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!