Radio Bambi

Dodik osvojio rekordan broj glasova!

Centralna izborna komisija (CIK BiH) je na juče održanoj sednici donela Odluku o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata Opštih izbora 2018. godine. Novi predsednik Republike Srpske biće kandidat koalicije ‘SNSD-DNS-SP’ Željka Cvijanović.

Potpredsednici Srpske iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda biće Ramiz Salkić i Josip Jerković.

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske biće kandidat koalicije ‘SNSD-DNS-SP’ Milorad Dodik. Hrvatski i bošnjački član Predsedništva BiH biće Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Kao kandidat za člana Predsedništva BiH Milorad Dodik osvojio je rekordan broj glasova u ovom veku – 368.210 glasova. Od Komšića, koji će glasovima Bošnjaka postati novi hrvatski član Predsedništva BiH, osvojio je 143.000 glasova više, a od trećeg člana novoizabranog Predsedništva – Šefika Džaferovića 155.000 glasova više.

Kao kandidat za funkciju predsednika Republike Srpske, Željka Cvijanović je osvojila 319.187 glasova, 35.000 glasova više od Vukote Govedarice iz ‘Saveza za promene/pobedu’.

Naredna tri dana teče rok za podnošenje zahteva za ponovno brojanje glasačkih listića. CIK naređuje ponovno brojanje glasačkih listića ako utvrdi da je učinjena povreda Izbornog zakona BiH i da ta povreda utiče na dodelu mandata.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!