Radio Bambi

Čudno (ili nije)?! Nema Miće i Bjelice kraj Vukote!

Danas je bio ‘Dan D’ za ‘SDS’ i prvog čoveka ove stranke, Vukotu Govedaricu, ali je on na konferenciji za novinare pokuašo da, što bi mladi rekli, ‘iskulira’. Nakon današnje sednice Predsedništva ove stranke, Govedarica je izjavio da nije bilo reči o njegovoj smeni, ali da će Skupštini ‘SDS-a’ ponuditi ostavku, odnosno organu koji ga je i birao.

Nije šija, nego vrat!

Govedarica je novinarima rekao da nije zadovoljan izbornim rezultatom za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali da ‘SDS’ ima dovoljno snage da vodi politiku u sopstvenom, ali i u interesu Srpske. On tvrdi da u ‘SDS-u’ nema različitih frakcija, (iako mnogo toga ukazuje da ipak ima), te da će na sednici Glavnog odbora stranke, za koju nije rekao kada će biti održana, biti utvrđeni obavezujući stavovi za sve članove partije.

Iako je prvobitno govorio ‘da mu ne pada na pamet da sarađuje sa Dodikom i njegovom strankom’, sada je Vukota malo promenio priču.

Na pitanje da li je ‘SDS’ spreman za saradnju sa ‘SNSD-om’, Govedarica je rekao da će i o tome Glavni odbor ‘SDS-a’ zauzeti stav.

-“Predsedništvo ‘SDS-a’ pokazalo je danas odgovornost i utvrdilo jedinstvene stavove, što je veoma značajno”, – kaže Govedarica. On je naveo da je Predsedništvo stranke dalo podršku aktivnostima na utvrđivanju istine o izbornim rezultatima. -“Sačekaćemo rezultate Centralne izborne komisije (CIK BiH) i uložiti žalbe i prigovore, odnosno tražićemo prebrojavanje glasova sa osvrtom na nevažeće glasačke listiće i utvrđivanje verodostojnosti glasačkih listića”, – dodao je on.

Govedarica je rekao da će buduće aktivnosti partije biti definisane na sednici Glavnog odbora ‘SDS-a’, koji će utvrditi sve ono što je važno za Republiku Srpsku i ovu partiju.

Na pitanje novinara zašto pred njih nisu izašli funkcioneri stranke Mićo Mićić i Milovan Bjelica, Govedarica je rekao da to treba pitati njih, te da je bilo dogovoreno da svi izađu na konferenciju za novinare.

Sednici Predsedništva ‘SDS-a’, koja je trajala četiri i po časa, prisustvovali su Govedarica, kao i članovi stranačkog Predsedništva Mirko Šarović, Mićo Mićić, Milovan Bjelica, Aleksandra Pandurević, Dragan Mektić, Nedeljko Glamočak, Mladen Bosić i Milan Miličević.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!