Radio Bambi

Detalji ubistva u Novom Pazaru!

Muškarac iz Novog Pazara, inicijala D. K. (25),  uhapšen je pod optužbom da je nožem iskasapio svog oca, Nedžiba Kačara (60), poznatog biznismena i jednog od najbogatijih ljudi u Novom Pazaru. Kačarov leš je pronađen u noći između nedelje i ponedeljka ispred njegove porodične kuće u novopazarskom naselju Rasadnik.

Ubijeni biznismen je na vratu i telu imao vidljive povrede nanete nožem, a nakon tri dana temeljne istrage policija je identifikovala njegovog sina kao počinioca.

Nezvanično, D.K. je tokom saslušanja priznao zločin.

Sumnja se da je D. K. u ponedeljak oko dva ujutru, sa nožem u rukama, pokucao na vrata stana svog oca, koji je živeo na spratu ispod njega. U trenutku kada je sanjivi Nedžib otvorio vrata, sin ga je ubo nožem u vrat i grudi. Teško ranjeni Nedžib krenuo je da beži ka prizemlju zgrade, gde se nalazi stan njegovih tasta i tašte. Teturao se, padao, ustajao i dozivao u pomoć i na kraju pao u dvorištu, gde je iskrvario. D. K. se potom hladnokrvno vratio u svoj stan, da bi se posle nekoliko minuta priključio okupljenim članovima porodice koji su Nedžibu bezuspešno pokušavali da pomognu. Sledećeg dana je bio i na sahrani u selu Melaje, žalio je oca, međutim, od prvog dana bio je prvoosumnjičeni.

U rešavanju slučaja policiji je dodatni problem bilo to što je tokom noći više osoba ulazilo i izlazilo iz Kačareve zgrade, pošto u njoj ima nekoliko stanova.

Šta je bio motiv ovog porodičnog zločina i dalje nije sasvim rasvetljeno, a pretpostavlja se da su u pitanju dugogodišnji međusobni sukobi članova porodice. Ubijeni Kačar bio je godinama u lošim odnosima sa tazbinom, a pre nekoliko godina pucao je na kuću svoje supruge, koja ga je napustila, i zbog toga robijao.

Ubijeni Nedžib Kačar poslednjih godina retko se pojavljivao u javnosti. Postao je poznat početkom devedesetih, kada je po povratku iz Francuske počeo da radi na otkupu deviza za jednu beogradsku banku, a ubrzo je osnovao i osiguravajuće društvo ‘Sandžak broker’. Poznato je da je obavljao razne poslove sa ‘žestokim momcima’ iz Turske, osnovao je i političku partiju ‘JUPI’, a kasnije je ‘Sandžak broker’ promenio ime u ‘Mond’, koje je imalo više filijala.

Osnovao je i ‘Pešter banku’, koju je kasnije ukinuo Mlađan Dinkić.

Bio je blizak prijatelj sa Bogoljubom Karićem.

Istražitelji su odmah na uviđaju posumnjali da je Kačar stradao od ruke nekog sebi bliskog, a već u prvim satima počelo je da se traga i za oružjem. Verovali su da se ubica otarasio oružja u blizini mesta zločina.

Tek posle dve noći policija je, pretražujući šahtove u okolini zgrade, našla nož kojim je ubistvo počinjeno.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!