Radio Bambi

Dijaspora u Srbiju uz PCR test ili u karantin!

Aktuelne mere za suzbijanje epidemije virusa korona ostaće na snazi u Srbiji do 18 decembra. Posle toga će ponovo zasedati Krizni štab, saopštila je posle današnje sednice Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević. Dodala je da su dosadašnje mere dale efekte.

-“Brojevi su na visokim vrednostima, ali se vidi pad broja novozaraženih”, – dodala je Kisić Tepavčević.

Ona je precizirala da je i dalje na snazi zabrana rada svih ugostiteljskih objekata, šoping centara i prodavnica posle 17 časova, osim prodavnica prehrane, apoteka i benzinskih pumpi.

S obzirom da se bliže praznici i da se očekuje dolazak velikog broja građana Srbije iz dijaspore, saopšteno je da će za sve strane državljane prilikom ulaska u Srbiju biti obavezn PCR test od 20. decembra do 10. januara. Kada je reč o državljanima Srbije, koji imaju dvojno državljanstvo, ukoliko oni ne budu imali negativan PCR test biće u obavezi da nakon ulaska u Srbiju budu u samoizolaciji u trajanju od 10 dana. Karantin će moći prekinuti ako po dolasku u Srbiju urade PCR test i on bude negativan.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!