Radio Bambi

Do 15. decembra doneti odluku o pravilima za ulazak u Srbiju!

Ranije je najavljeno da bi Krizni štab trebao danas doneti odluke o novim restriktivnim merama u borbi protiv pandemije korona virusa u Srbiji. Posebno se nove mere odnose na pravila na granicama, odnosno pod kojim uslovima će moći da se uđe u Srbiju tokom predstojećih praznika.

Kako saznajemo, zbog podeljenih mišljenja i neslaganja među članovima Kriznog štaba, na današnjoj sednici nije doneta odluka o novim merama, ali Vlada je zatražila da se najkasnije do 15. decembra usaglase stavovi i o svemu obavesti javnost.

Krizni štab je na današnjoj sednici razmatrao epidemiološku situaciju i eventualno uvođenje novih mera, s obzirom na to da se očekuje dolazak u Srbiju velikog broja ljudi iz dijaspore za predstojeće praznike.

Među predlozima su između ostalog uvođenje obaveznog karantina prilikom ulaska u Srbiju, obavezno posedovanje PCR testa ne starijeg od 48h za državljane Srbije koji dolaze iz inostranstva, dok su pojedini članovi predložili i potpuno zatvaranje granica od 15.12. do 15.01. što nije naišlo na podršku.

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak, nakon čega bi trebalo da se zna koje mere će važiti od 15. decembra, do kada su na snazi postojeće mere.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!