Radio Bambi

Dodik posetio Bijeljinu! (Video)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posetio je danas Bijeljinu. Dodik je razgovarao sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i vrišiocem dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” Milicom Lovrić. U narednom periodu će biti uspostavljen centar za detekciju virusa u Bijeljini, kao i u Banjaluci i Foči, radi regionalne raspoređenosti.

Dodik je rekao da je neophodno imati specijalan aparat i specijalno obučene ljude za ovakvu vrstu centra.

-“Trenutno se u Banjaluci obavlja ubrzani kurs za ljude iz Bijeljine o tome, činimo sve što je moguće, ne propuštamo nijedan trenutak”, – rekao je Dodik i dodao da ostaje apel za stanovništvo da se pridržavaju mera u vanrednoj situaciji. On je pohvalio organizaciju u bijeljinskoj bolnici, istakavši da sve što može da se čini sa stanovišta lokalnih odnosa i njihovih napora, to je i urađeno.

Dodik je rekao da je Republika Srpska nedavno doznačila ovoj bolnici respirator i da će stići još dva.

-“Sve ono što budemo nabavljali na republičkom nivou, jedan deo će doći ovde u Bijeljinu. U narednom vremenu, koliko to mogućnosti budu dozvoljavale, nabavićemo sve neophodne aparate”, – rekao je Dodik novinarima nakon susreta sa Lovrićevom.

-“Pravimo i intenzivnu negu za slučaj potencijalnog zbrinjavanja najtežih pacijenata sa eventualno virusom korona, a spremljena je i operaciona sala za pacijente koji bi imali eventualni akutni hirurški problem, a zaraženi su ovim virusom”, – rekla je Lovrićeva. Ona je istakla da je trenutno 18 osoba u kućnom karantinu, a kod tri osobe registrovan je virus korona. Svi su dobrog kliničkog stanja, nemaju temperaturu i dobro se osećaju.

Pod nadzorom je 1.139 ljudi.

Detaljnije u dva video snimka ispod teksta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!