Radio Bambi

1.139 osoba pod nadzorom, troje zaraženih!

Na području grada Bijeljina kod tri osobe je potvrđena zaraza virusom korona (COVID-19). Prema informacijama iz bolnice “Sveti vračevi” ove tri osobe su u kućnom karantinu i njihovo stanje je trenutno stabilno, a za prvoinficiranog se očekuje kontrolni nalaz. U kućnom karantinu se nalazi još osam osoba, od kojih su pet novih, tri iz Bijeljine i dve iz Zvornika.

Reč je o dve trudnice, koje su se obratile na ginekološki pregled, ali zbog prevencije, infektolog je procenio da je hodogram nepouzdan i nepotpun, te su vraćene u Zvornik u kućni karantin sa članovima njihove porodice. Isti postupak je urađen i za tri osobe u Bijeljini koje su imale kontakt sa trudnicama.

Sa novih pet osoba, postupljeno je po procedurama koje nalaže medicinska struka, a o poštovanju preporuka, računa će voditi nadležne institucije i ustanove.

Pod nadzorom se, na području Grada Bijeljina, nalazi 1.139 osoba. Iz bolnice ponovo apeluju na građane da ostanu u svojim kućama, da poštuju preporuke Vlade Republike Srpske, Štaba za vanredne situacije i savete lekara.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!