Radio Bambi

Epidemiološka situacija i dalje nepovoljna!

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, te da je veliki problem što građani ne nose maske na otvorenom. Apelovao je još jednom na građane Srpske da se strogo pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera.

Svi koji imaju bilo kakve simptome korona virusa, treba o tome da obaveste svog porodičnog lekara i da izbegavaju kontakt sa drugim licima.

U današnjem izveštaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je u poslednja 24 časa testirano 979 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod još 322 pacijenta u Republici Srpskoj. Radi se o 162 muške osobe i 160 ženskih osoba, od kojih je 40 mlađe, 187 srednje i 95 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 79 osoba je iz Banjaluke, 54 iz Bijeljine, 27 iz Zvornika, 16 iz Prijedora, 15 iz Doboja, 12 iz Mrkonjić Grada, 11 iz Laktaša, devet osoba iz Кneževa, osam iz Bratunca, sedam iz Gacka, po šest iz Ribnika i Foče, po pet osoba iz Gradiške, Кozarske Dubice, Prnjavora i Šamca, četiri iz Кotor Varoša, po tri iz Berkovića, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Novog Goražda, Pala, Srpca, Teslića i Šipova, po dve iz Višegrada, Vlasenice, Istočne Ilidže, Osmaka, Rudog, Stanara, Ugljevika, Čajniča i Čelinca i po jedna osoba je iz Broda, Dervente, Novog Grada, Oštre Luke, Pelagićeva i Šekovića.

U poslednja 24 časa, Institutu je prijavljeno još 28 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 19 muških i devet ženskih osoba starije i srednje životne dobi od kojih je pet osoba iz Banjaluke, tri iz Teslića, po dve iz Bijeljine, Zvornika, Prnjavora i po jedna osoba iz Gradiške, Кozarske Dubice, Čajniča, Bratunca, Bileće, Laktaša, Кotor Varoši, Čelinca, Nevesinja, Mrkonjić Grada, Broda, Modriče, Šamca i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 32.176 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.240 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 17.648 osoba, a testirano je ukupno 138.897 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.130, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12.318 osoba, a nadzor je završen kod 101.537 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa testirano 2.518 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 690 pozitivno na SARS-CoV-2.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 18.380 pacijenata pozitivnih na korona virus. Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno još 37 preminulih pacijenata sa potvrđenim prisustvom novog virusa korona. Broj preminulih osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona od početka pandemije u FBiH je 1.743.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!