Radio Bambi

Erdogan doputovao u Sarajevo!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je u radnu posetu BiH. Erdogana je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu dočekao predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović. U posetu BiH doputovala je i supruga turskog predsednika Emine Erdogan, zamenik premijera Turske, te grupa ministara.

Erdogan je posetu BiH počeo sastankom u Predsedništvu BiH. On će nakon sastanka položiti cveće na grob Alije Izetbegovića, a nakon toga će prisustvovati ‘Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD)’, koji će biti održan u  dvorani ‘Zetra’.

Ovaj Kongres je zapravo i predizborni skup turskog predsednika. Izetbegović je ranije rekao da će Erdogan sa skupa u ‘Zetri’ poslati određene političke poruke, s obzirom na to da se u Turskoj 24. juna održavaju prevremeni predsednički i parlamentarni izbori, prvi posle referenduma o ustavnim promenama kojima su proširena predsednička ovlaštenja. Ovo će biti jedini predizborni skup Erdogana van Turske, s obzirom na to da je njegovo održavanje zabranjeno u većini evropskih zemalja.

Erdoganove pristalice iz zemalja Evrope stigle su noćas u Sarajevo, a očekuje se da ih bude više od 15.000 – iz Nemačke, Austrije, Belgije, BiH, Danske, Finske, Francuske, Holandije, Velike Britanije, Švedske, Švajcarske, Italije, Mađarske, Makedonije, Norveške i Češke.

Nakon Kongresa predsednik Turske će posetiti i ‘Internacionalni univerzitet’ u Sarajevu gde će mu biti dodeljen počasni doktorat.

Tokom današnje posete predviđena je i šetnja Starim Gradom Sarajeva od Sebilja u pravcu Gazi Husrev-begove džamije, gde je planirano da Izetbegović i Erdogan zajedno budu na večernjoj molitvi.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!