Radio Bambi

Zvornik – Obeležavanje Dana grada!

Polaganjem venaca na Spomenik za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu i svečanom akademijom, u Zvorniku će danas biti obeležen Dan grada. Vence će položiti predstavnici Gradske uprave, boračke populacije, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske i parlamenta BiH, te gosti.

Na svečanoj akademiji biće uručena priznanja pojedincima, ustanovama i preduzećima za doprinos u razvoju grada, nakon čega će biti premijerno prikazan dokumentarni film ‘Zvornik, to je moj grad’.

Obeležavanje Dana grada biće nastavljeno sutra gradskom trkom, dok će u večernjim časovima ‘Pozorište mladih Zvornik’ izvesti predstavu ‘Špijun’. Promocija prvog toma Enciklopedije Republike Srpske predviđena je za sredu, 23. maja, dok će u četvrtak, 24. maja, profesori, učenici i prijatelji Muzičke škole ‘Vojin Komadina’ u Domu omladine održati koncert posvećen svom gradu.

U petak, 25. maja, u Rekreativno sportskom centru biće otvoren trodnevni ‘Gran pri’ Tekvondo, a istog dana će zvornički pisci i pesnici prirediti književno veče.

Festival gitare ‘Zgitar fest’, šesti po redu, biće održan u subotu, 26. maja, dok će na stadionu Fudbalskog kluba ‘Drina’ biti organizovan ‘Drina kup 2018’ za mlađe kategorije u fudbalu.

Izložbom pasa na gradskoj plaži, u nedelju, 27. maja, biće završena manifestacija povodom Dana grada.

Obeležavanje Dana grada počelo je 16. maja održavanjem više kulturnih, muzičkih i sportskih sadržaja.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obeležavanje Dana grada.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!