Radio Bambi

Glas gubitnika: Pokraden sam, sa Dodikom nema razgovora!

Iako se tokom dana pojavila informacija da je došlo do ozbiljnih raskola unutar ‘SDS-a’ nakon što je sve izvesnija pobeda ‘SNSD-a’ na proteklim izborima, Vukota Govedarica pokušava i dalje da optuži nekoga da je pokrao izbore. Naime, prvo je danas objavljena informacija da više gradskih i opštinskih odbora Srpske demokratske stranke (‘SDS’) u Republici Srpskoj traži od predsednika te stranke Vukote Govedarice da bespogovorno podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata.

Posebno su ljuti u ‘SDS-u’ Bijeljina, gde su uvereni da bi Mićo Mićić pobedio u izbornoj trci za predsednika Republike Srpske i da stranka ne bi doživela poraz od ‘SNSD-a’ kao što se to desilo sada.

Objavljeno je i da su među odborima koji će ovih dana izaći sa zahtevom za hitnu smenu Govedarice, gradski, odnosno opštinski odbori iz Doboja, Zvornika, Trebinja, Gradiške, Pala, Sokoca, Istočne Ilidže.

Zatim je dodatno situaciju u ‘SDS-u’ uzdrmala izjava gradonačelnika Doboja i funkcionera ‘SDS-a’ Obrena Petrovića. On je između ostalog, izjavio da je lično u telefonskom razgovoru čestitao Dodiku i Cvijanovićevoj na, kako je istakao, ubedljivoj pobedi. -“Njihova pobeda je ubedljiva i ona je realnost. Zato ljudima treba čestitati na uspehu koji su ostvarili i poverenju koje su im birači ukazali, jer je ono rezultat njihovog rada za bolju Srpsku”, – istakao je Petrović.

On je naglasio da je predsednik Dodik tokom današnjeg telefonskog razgovora prihvatio da primi delegaciju ‘SDS-a’.

-“Veoma mi je drago da je predsednik Dodik prihvatio našu inicijativu da nas primi i da razgovaramo o temama koje će biti na dobrobit i Republike Srpske i srpskog naroda, a i BiH. Naš je interes da nastupamo jedinstveno na nivou BiH radi zaštite interesa Republike Srpske i očuvanja njenih institucija”, – istakao je Petrović. On je ponovio da podržava rad Dodika i Cvijanovićeve i još jednom im čestitao na uspehu koji su ostvarili jer je on, kako kaže, rezultat njihovog rada i politike koju su vodili u protekle četiri godine s ciljem razvoja Srpske i očuvanja njenih institucija.

Petrović je najavio i da će budući poslanici iz Doboja i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u parlamentu BiH podržati Dodika i Cvijanovićevu u njihovoj želji za jedninstvom i slogom i u Banjaluci i u Sarajevu, a sve sa ciljem jačanja Republike Srpske i njenih institucija. Na pitanje da prokometariše zahteve opozicije za ručnim brojanjem glasova, Petrović kaže da je to krajnje nepotrebno, jer je situacija kristalno jasna i samo bespotrebno komplikuju situaciju, a ništa neće promeniti.

Predsednik ‘SDS-a’ Vukota Govedarica rekao je da je telefonom danas zvao Obrena Petrovića, ali da mu nije odgovarao na pozive, jer je, kako kaže, u inostranstvu. Na pitanje kako komentariše izjave Obrena Petrovića, Govedarica je rekao da je vest video u servisu Novinske agencije Republike Srpska – SRNA, ali da nije uspeo stupiti u kontakt sa Petrovićem jer je u inostranstvu.

-“Niko ne može sebi dati za pravo da radi šta mu je drago. Postoje stranački organi, razgovaraće se. Ako mene pitate, nema razgovora sa Dodikom. Izabran sam za predsednika i pokraden. Ognjen Tadić je prećutao izbornu krađu, ja neću”, – kaže Govedarica.

Mišljenja je da je voljom glasača on izabran za predsednika Republike Srpske i poručio je da će tražiti ponovno brojanje svih glasačkih listića.

-“Učiniću sve da dokažem istinu i zadovoljim pravdu. Izborni proces nije završen, a izbore treba da definišu glasači, a ne brojači glasova”, – rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Banjaluci. On tvrdi da je upadljivo povećan broj nevažećih glasačkih listića i da ih sada ima oko 42.500, te da je zato neophodno obezbediti uvid u te listiće.

-“Pokraden sam na najbrutalniji način i sa Miloradom Dodikom nema razgovora o saradnji. Mora biti utvrđen broj glasačkih listića u skladu sa zapisnicima, a ne oni koji su u vrećama”, – rekao je Govedarica.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!