Radio Bambi

Ponovno brojanje glasova u Bijeljini i Foči!

Za 20 od 180 biračkih mesta u Bijeljini u toku je ponovno, ručno brojanje glasova, najčešće za nivo Narodne skupštine Republike Srpske, potvrdila je novinarima Dijana Savić Božić, član Gradske izborne komisije (GIK). -“Nakon unošenja podataka u aplikaciju pojavile su se određene greške i zbog toga se vrši ponovno, ručno brojanje na 20 biračkih mesta za različite nivoe, najčešće samo po jedan nivo”, – navela je Božićeva.

Neka od biračkih mesta gde se vrši ponovno brojanje glasova su Dom kulture u Janji, u Glavičicama, Donjem Magnojeviću, Balatunu, Dazdarevu, Glogovcu, Domu kulture Dvorovi, u gradskim mesnim zajednicama Vuk Karadžić i Galac, u osnovnim školama ‘Knez Ivo od Semberije’ i ‘Jovan Dučić’ i na biračkom mestu ‘Sloga’.

Božićeva je rekla da je izborni materijal sa biračkih mesta stizao u salu Osnovne škole ‘Vuk Karadžić’ na izborni dan od 23:00h – 9:00h narednog dana.

Opštinska izborna komisija (OIK) u Foči, nakon što je dobila odobrenje od Centralne izborne komisije (CIK BiH), otvoriće danas 22 vreće sa listićima i ponovo prebrojati oko 3.000 glasova. OIK je tražio odobrenje da ponovo prebroji glasove sa biračkih mesta na kojima se nisu slagali brojevi važećih i nevažećih listića, kao i zbog nelogičnosti da u više slučajeva kandidat ima više glasova nego politička opcija kojoj pripada.

Predsednik OIK Foča Branimir Radović potvrdio je Srni da će se brojati glasovi za srpskog člana Predsedništva BiH sa tri mesta, za parlament BiH i za predsednika Srpske sa po četiri biračka mesta, te za parlament Srpske sa 11 biračkih mesta. Rezultati glasanja sa ovih mesta trebalo bi da budu poznati najkasnije danas do 20 časova.

U opštini Foča na izbore je izašlo 64 odsto birača, odnosno 10.815 od 17.076 građana sa pravom glasa.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!