Radio Bambi

Hapšenja u Poreskoj upravi Srpske

Zbog postojanja osnovane sumnje da su primili mito, uhapšena su tri lica zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske. “ATV” nezvanično prenosi da su uhapšeni Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić.

-“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet dana 25.10.2023. godine lišili su slobode tri lica inicijala U.Z., D.L. i M.J., zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske na poslovima stručni saradnik za prinudnu naplatu. Lica lišena slobode sumnjiče se da su izvršila krivična dela ‘Primanje mita’ ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja’ i ‘Trgovina uticajem'””, – saošteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Uhapšeni su osumnjičeni da su se tokom rada na terenu, dok su vršili prinudnu naplatu, sa dužnicima dogovarali oko naplate, tako da bi im naplaćivali manje iznose ili davali otplate na rate, a u zamenu bi dobijali mito.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Okružnog suda Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

U sklopu navedenih aktivnosti biće izvršeni pretresi službenih i privatnih prostorija i objekata koje koriste osumnjičena lica, a nakon kriminalističke obrade lica će uz Izveštaj o počinjenim krivičnim delima biti predata postupajućem tužiocu Republičkog javnog tužilaštva.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!