Radio Bambi

Holandsko tužilaštvo objavilo čime se otrovao Praljak!

Holandsko tužilaštvo objavilo je preliminarne rezultate obdukcije koja je danas urađena na telu Slobodana Praljka. -“Prema preliminarnim rezultatima toksikoloških ispitivanja, u Praljkovoj krvi zabeležena je koncentracija cijanida, koji je doveo do zastoja srca”, – objavilo je holandsko tužilaštvo.

U forenzičkoj laboratoriji u Hagu danas je izvršena obdukcija tela haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji se u sredu ubio u sudnici tribunala, a prisustvovali su joj obducent i toksikolog iz Hrvatske. Cijanid uzrokuje vrtoglavicu, usporeni rad srca, nizak krvni protisak, srčane napade, paralizu disajnog sistema i gubitak svesti. Potom nastupa zastoj rada srca, što se dogodilo i Slobodanu Praljku.

Inače, juče je saopšteno da je toksikološki nalaz pokazao da su na čaši iz koje je Praljak pronađeni tragovi otrova, ali ne i o kom otrovu je reč.

Mediji su ranije preneli da lekarska intervencija posle trovanja Slobodana Praljka nije bila dovoljno brza i smatra se da je prošlo previše vremena otkad je on popio otrov do odlaska u bolnicu. Kako su mediji ranije preneli, hrvatski general je popio otrov u 11:30h, a Hitna pomoć je navodno stigla sat kasnije i tek tad ga odvezla u bolnicu.

Iza sebe je ostavio oproštajno pismo. Na ovaj scenario bio je spreman još pre dve godine, kada je i krenuo u razradu svog samoubilačkog plana. A o tom planu, kako se čini, ni njegovi prijatelji, pa ni članovi njegove najuže porodice nisu znali ni najmanju sitnicu. U porodičnoj kući bilo je zapečaćeno pismo s poslednjom željom haškog osuđenika, koje je stiglo pre dve godine s uputstvom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti, što se i dogodilo. U tom pismu Slobodan Praljak izrazio je želju da bude kremiran na zagrebačkom Mirogoju, nakon intimnog ispraćaja kojem će prisustvovati samo porodica i najbliži prijatelji. Sledeća je želja bila još jedno u nizu iznenađenja prema zamisli Slobodana Praljka. Parafrazirajući njegove reči, Praljak je poželeo sledeće: “Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju”.

Sve je jasnije da je Praljak detaljno isplanirao svoj odlazak.

Podsećamo, hrvatski general Slobodan Praljak izvršio je 29. novembra samoubistvo u sudnici Haškog tribunala.

Kada je Veće kaznu od 20 godina zatvora potvrdilo načelniku Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), generalu Slobodanu Praljku, on je pred kamerama u prenosu uživo, izvadio iz džepa sakoa bočicu i iz nje popio, kako je sam rekao, otrov. -“Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prezirom odbacujem vašu presudu. To je otrov koji sam popio!”, – uzviknuo je Praljak.

Nastalo je komešanje u sudnici, prenos je prekinut, a novinari udaljeni od strane pripadnika obezbeđenja.

Praljku je prvo ukazana lekarska pomoć u zgradi suda, a potom je prebačen u bolnicu, gde je preminuo.

Hrvatski general se ubio pred kamerama u Hagu!

Neko bi u Hagu morao da odgovara!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!