Radio Bambi

Hrvati pojurili u Srbiju zbog kupovine! (Video)

Hrvati mogu nesmetano i bez ograničenja da putuju u Srbiju i nazad pa su odmah počeli da koriste tu mogućnost. Pre pandemije korona virusa, pa i sada nakon ublažavanja mera, po osnovne namirnice Hrvati iz Slavonije odlaze u jeftinije srpske trgovine.

U kupovinu bezalkoholnog pića u Srbiju odlaze i mnogi Hrvati koji su vlasnici manjih kafića ili objekata brze hrane.

Hrvati mogu ući u Srbiju po istim uslovima kao i pre 12. marta, kada je granica zatvorena. U Srbiju ulaze samo sa ličnom kartom, bez testa na COVID-19 i bez obavezne samoizolacije.

Prilikom ponovnog ulaska u Hrvatsku takođe nemaju nikakvih posebnih mera. Sve što ih čeka na hrvatskoj granici je SMS poruka sa napomenom da ako sumnjaju na zarazu, kontaktiraju centar 112 i letak koji uručuje carinik na kojem piše da smanje kontakt s drugim osobama sledećih 14 dana. Samoizolacije nema, ali kontrole šta su kupili ima.

U Hrvatskoj su cigarete i duvan za trećinu skuplji nego u Srbiji, pa se to najviše i kupuje, ali i krije na razne načine kako bi se nesmetano prešla granica. U Hrvatsku se po osobi sme uneti jedan boks cigareta. Od alkoholnih pića, može se preneti jedan litar žestokog pića i 16 litara piva. Hrvatskim građanima granična policija savetuje da u Srbiji ne kupuju sveže meso, suvomesnate proizvode i hranu za domaće životinje, jer to neće moći da unesu u Hrvatsku.

Po jednom odlasku u veliku kupovinu u Srbiju, može da se uštedi više od 50 evra. Pogledajte video priču hrvatskog ‘RTL-a’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!