Radio Bambi

Jake snežne padavine pogodile Austriju!

Jake snežne padavine pogodile su proteklog vikenda pojedine delove Austrije. Najviše su pogođene regije Koruška (Kärnten), Salcburg (Salzburg) i Tirol, koje su sada suočene sa odronima i poplavama. U Bad Gaštajnu (Bad Gastein) su protekle noći potpuno uništene dve kuće usled velikog odrona.

U obe ove kuće bile su zatrpane po jedna žena, koje su nakon višečasovne akcije spasavanja izbavljene. Obe su zadobile povrede, jedna lakše, jedna teže, i prebačene su u najbčižu bolnicu.

Zbog poplava i klizišta, u okrugu Špital (Spittal an der Drau) škole i vrtići su zatvoreni. Reke i jezera koja se iz svojih korita nisu izlili više od 100 godina, proteklog vikenda su poplavili mnoga područja u pomenutim regijama. Deo stanovništva je evakuisan iz svojih domova. Materijalna šteta na objektima je velika.

U prekidu su i mnoge lokalne putne komunikacije.

U Istočnom Tirolu je oko 2.000 domaćinstava bez struje i pojedini delovi ove regije su odsečeni od ostatka sveta. Škole će danas biti zatvorene u celom okrugu.

Vlasti su izdale upozorenje na opasnost od lavina za područje celog Istočnog Tirola i veliki deo Južnog Tirola i Trentina.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!