Radio Bambi

Jedna osoba poginula, 36 učenika povređeno!

Autobus prevoznika ‘Globtour’, koji je prevozio učenike iz Republike Srpske na ekskurziju, iz još uvek neutvrđenih razloga sudario se jutros sa kamionom. Nesreća se dogodila u Italiji, na autoputu A21 u blizini grada Breša. Italijanski mediji pišu da je u nesreći povređeno 36 putnika iz autobusa, vozač kamiona i da su svi, kojima je to bilo potrebno, zbrinuti u bolnicama u Breši.

Jedan od vozača, koji je u trenutku nesreće bio na mestu suvozača izgubio je život. Policija, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći su izašle na lice mesta.

Nesreća se dogodila jutros oko 08:30h.

U autobusu su bili učenici Srednjoškolskog centra ‘Istočna Ilidža’. O svemu je obavešten i Generalni konzulat BiH u Milanu, a vice konzul Jasna Martinčević odmah se uputila na mesto nesreće. 

Učenici Srednjoškolskog centra ‘Istočna Ilidža’ otputovali su na ekskurziju Italija-Francuska-Španija. Na ekskurziju su išla tri autobusa jedan iza drugog. Jedan od njih se frontalno sudario sa šleperom, a u njemu se u trenutku nesreće nalazilo 47 učenika i tri profesora. Prevoznik ‘Globtour’ odmah je posalo drugi autobus za Italiju.

Direktorica Srednjoškolskog centra ‘Istočna Ilidža’, Branka Kovačević, izjavila je novinarima da niko od učenika nije teže povređen niti životno ugrožen. Zamolila je roditelje za strpljenje dok čekaju nove informacije i poručila im da nema razlgoa za paniku.

-“Nema teže povređenih. Lekari su pregledali decu i zaključili da se radi o ogrebotinama i manjim povredama tako da su srećom deca dobro prošla. Tragedija jeste da je suvozač nastradao”, – rekla je Kovačevićeva.

Italijanski mediji navode da je autobus udario u kamion, te da je u nesreći učestvovao još jedan automobil. Auto put A21 ka Breši od jutros je zatvoren za saobraćaj.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!