Radio Bambi

Jeziv prizor na mestu avionske nesreće!

Avion ‘An-148’ pao je juče četiri minuta nakon poletanja sa aerodroma Demodedovo u Moskvi. Tom prilikom poginulo je svih 65 putnika i 6 članova posade. Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je da je pronađeno više od 200 ostataka tela na mestu nesreće u blizini Moskve, te da je prizor jeziv.

-“Pronađeno je 209 ostataka tela i potraga se nastavlja”, – rekao je neimenovani sagovornik ruskih medija.

Izvor u Međudržavnom vazduhoplovnom komitetu izjavio je da su na licu mesta pronađeni govorni i parametarski snimač.

-“Snimači su ozbiljno oštećeni, ali, prema preliminarnim podacima, mogu da se dešifruju. Trenutno ih dostavljaju u laboratoriju”, – dodao je izvor. -“Crne kutije će biti otvorene odmah nakon dostavljanja u laboratoriju. Njihovo stanje i upotrebljivost za dešifrovanje biće moguće da se proceni već večeras”, – ističe izvor.

Razlozi pada aviona se utvrđuju.

Pres-služba avio-kompanije ‘Saratovske avijalinije’ ranije je saopštila da je avion ‘An-148’ pre leta za Orsk prošao neophodnu proveru i da je bio tehnički ispravan.

Portparolka ‘Istražnog komiteta’ Rusije Svetlana Petrenko izjavila je da je utvrđeno da je avion u trenutku pada bio ceo, da nije bilo eksplozije i da se eksplozija dogodila tek nakon rušenja.

-“Spasilačke ekipe su na mestu pada aviona pronašle crnu kutiju koja beleži parametre leta”, – izjavio je jutros šef regionalnog direktorata ruskog Ministarstva za vanredne situacije Sergej Poletikin. -“Crna kutija sa parametrima leta pronađena je u 18. sektoru (operacije pretrage). Međudržavni vazduhoplovni komitet radi na potvrđivanju i identifikaciji uređaja”, – dodao je Poletikin.

Avion ‘An-148’ sa 65 putnika i šest članova posade leteo je ka gradu Orsk, u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se u nedelju u ranim popodnevnim časovima po lokalnom vremenu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!