Radio Bambi

Još jače veze Srbije i Srpske!

Dobri odnosi Srbije i Republike Srpske posle rekonstrukcije Vlade Srbije biće nastavljeni, a radiće se i na još čvršćim vezama u svim oblastima – od političkih i ekonomskih, do kulturnih i institucionalnih, složili su se danas premijeri Srbije i RS Ivica Dačić i Željka Cvijanović. Premijer Dačić je rekao novinarima, pošto je uručio pasoše mladim sportistima iz RS, da Srbija čvrsto stoji iza RS kao entiteta, i ponovio da ne može doći do bilo kakvih promena Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti sva tri naroda i oba entiteta u Bosni i Hercegovini.

-“To je stvar građana Bosne i Hercegovine, a za Srbiju je najvažnije da se očuvaju mir i Republika Srpska”, – naglasio je premijer Srbije.

Premijerka RS saglasila se sa Dačićem da je dalje jačanje svih veza – političkih, institucionalnih, privrednih, kao i infstrastrukturnih, među kojima je i izgranja mostova preko Drine, najprirodnija veza Srbije i RS. Cvijanovićeva se osvrnula i na nedavnu rekonstrukciju Vlade Republike Srpske, navodeći da je ona učinjena “u hodu”, kao i da je pristalica toga da se rekonstrukcija sprovede svaki put kada se za to ukaže potreba.

Ona je, međutim, negirala da će i vlada koju ona vodi uskoro doživeti promene, navodeći da je neozbiljno da kao premijer komentariše “kafanske priče”. Premijerka Srpske je rekla da još sportista čeka na pasoše Srbije i da to nije zatvoren proces.

Dačić je uručio pasoše Srbije talentovanim sportistima iz RS, koji će na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama i mogućnosti dvojnog državljanstva steći pravo da na sportskim takmičenjima nastupaju za Srbiju.

Pasoše je dobilo osam sportista: Denis Marjanović (kik boks), Darko Savić (kajak), Biljana Cvijanović (atletika), Darija Kitić (streljaštvo), Miljana Antonić (stoni tenis), Maja Stojković (tekvondo), Aleksandra Samardžić (džudo), Sandro Poletan (boks).

Zbog obaveza na takmičenjima, ceremoniji nisu prisustvovali skijašica Žana Novaković i rukometaš Velibor Manjić, a njima će pasoši biti uručeni naknadno.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!