Radio Bambi

ZV: “Menjanje toplovodnih cevi”!

Radnici “Zvornik stana” menjaju stare toplovodne cevi koje vode prema kotlarnici Zmajevac, što će omogućiti znatnu uštedu toplotne energije i kvalitetnije grejanje. -“Stare cevi, koje su bile u funkciji više od 25 godina, biće zamenjene termoizolovanim”, – rekao je direktor ovog preduzeća Miodrag Jevtić.

On kaže da će, nakon kotlarnice Zmajevac, radovi biti nastavljeni i u kotlarnici u B-blokovima. -“Radovi, čija je vrednost 100.000 KM, biće završeni do kraja septembra”, – istakao je Jevtić.

Jevtić je danas apelovao na korisnike da pre početka sezone grejanja izmire obaveze prema “Zvornik stanu”.

-“Samo iz prethodne sezone potražujemo 1.200.000 KM, a ukupno 2.500.000 KM. Zato, apelujemo na korisnike da izmire dugovanja prema nama, jer – ako nema plaćanja, onda ne može biti ni grejanja”, – kaže Jevtić.

On navodi da je “Zvornik stan” podelio opomene dužnicima i najavio da će krajem septembra biti podnesene tužbe protiv onih koji ne izmire obaveze. Direktor “Zvornik stana” istakao je i da će ukupan dug prema “Bh. gasu”, koji iznosi 3.800.000 KM, do početka sezone grejanja biti umanjen za 2.000.000 KM.

Sredstva za ove namene biće obezbeđena delom iz kreditne linije, a delom od naplate potraživanja.

Cena grejanja stambenog prostora u Zvorniku je 3 KM po metru kvadratnom, a Jevtić je najavio i da bi u novu grejnu sezonu mogli ući sa cenom manjom do pet odsto, ukoliko cena gasa bude smanjena.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!