Radio Bambi

Keljmendi pušten nakon saslušanja!

Čovek koji važi za jednog od največih narko bosova na Balkanu, vodećeg trgovca oružjem, belim robljem, a pored toga i za glavnog ‘menadžera’ elitne prostitucije, a koji za sebe kaže da je samo ozbiljan biznismen i hotelijer, Naser Keljmendi, pušten je na slobodu. On je priveden juče popodne u Loznici, nakon što je policija dobila dojavu da se pojavio u restoranu jednog hotela, u društvu ličnog obezbeđenja i jedne ženske osobe.

Prilikom privođenja nije došlo do incidenata, a kod njega nije pronađeno ništa što bi moglo da se veže za bilo koje krivično delo.

Zanimljivo, i tokom jučerašnjeg i tokom današnjeg dana nema zvaničnih informacija zbog čega je Keljmendi priveden. Nezvanično, u policiji je Keljmendi targetiran kao bezbednosno interesantna osoba i to je jedini razlog što je priveden na informativni razgovor. Kako saznajemo, Keljmendi nije iskoristio pravo da pozove svoj advokatski tim i tokom saslušanja bio je korektan, kao i policijski službenici prema njemu.

Povodom privođenja Keljmendija, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin samo je poručio da se policija trudi da kontroliše kriminalce bez obzira da li su u pitanju naši ili strani državljani, a posebno ako su, kako kaže, “poznati”. -“Možda ne možemo svaki put da ih zateknemo u vršenju krivičnog dela, možda ne možemo da im svaki put dokažemo učešće u zločinu, ali zato svaki put možemo da ih privedemo, poreverimo zašto su tu gde smo ih zatekli, saslušamo i njih i sve one sa kojima su u društvu, kao i njihove domaćine”, – rekao je Vulin.

KO JE NASER KELjMENDI!

Naser Keljmendi (62) je državljanin Srbije i BiH, ali dometi njegovog poslovanja su prošireni i do Crne Gore, gde poseduje veliki broj nekretnina, između ostalog i luksuzni hotel u Ulcinju, pod imenom “Casa Grande”. Vlasnik je i istoimenog hotela u sarajevskom naselju Ilidža. Za sebe često ističe da je on ‘samo uspešan istaknuti biznismen kome veoma dobro ide posao’.

Jedan je od najbogatijih ljudi na Balkanu.

O tome koliko je njegovo bogatstvo veliko, govori i podatak da kada je 2007. godine izveden pred sarajevske tužioce, nije znao da navede koliko automobila i nekretnina poseduje, jer nije mogao svih da se se seti.

Tokom devedesetih godina protiv Keljmendija su se vodile istrage u nekoliko država. Ipak, to nije bio prvi put da se našao pred sudskim organima. Još 1976. godine u Peći je osuđen na godinu i šest meseci zatvora zbog pokušaja ubistva.

2013. godine je hapšen u Prištini po Interpolovoj poternici, koju je za njim raspisala BiH zbog organizovanog kriminala. Pritvor mu je 28. februara 2017. godine zamenjen kućnim, a 17. marta iste godine mu je potpuno ukinut.

Postupak protiv Keljmendija je preuzeo Euleks i suđenje mu je počelo 16. januara 2015. godine. Oni terete Nasera da je kao vođa organizovane grupe bio odgovoran za ubistvo Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007. godine. Keljmendi je, prema podacima nekoliko službi, otišao toliko daleko da je organizovao oružani napad na kancelariju Unmika u Domu kulture u Peći, u nameri da uništi dokazni materijal o svojoj kriminalnoj delatnosti. Povezivan je i sa kriminalnim klanom koji je predvodio Ramuš Haradinaj.

Tokom devedesetih, bio je jedan od glavnih finansijera vojske kosovskih Albanaca OVK, a sa svojom grupom držao je monopol nad prometom droge, oružja, belog roblja i cigareta na teritoriji Peći, ali i mnogo šire. 

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!