Radio Bambi

Majka (18) bacila četvoromesečnu bebu u reku!

Užas u Crnoj Gori. Policija u Plavu uhapsila je Edinu Kastrati (18), zbog postojanja osnovane sumnje da je ubila svoju bebu staru četiri meseca, bacivši je u reku. Zločin se dogodio 29. juna, kada je Edina svoje muško dete staro četiri meseca bacila u Plavsku reku.

Ona je uhapšena preksinoć i u celosti je priznala krivično delo.

Kastratijeva je na saslušanju, između ostalog, izjavila da je živela sa nevenčanim suprugom koji je tukao i maltretirao, te da je zbog toga odlučila da se reši deteta, kao i da već ima osamnaestomesečnog sina koji živi sa njenim suprugom i njegovim roditeljima.

-“Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Druge detalje ne možemo saopštiti zbog osetljivosti predmeta, jer je žrtva maloletno dete staro četiri meseca”, – saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Za telom deteta se traga.

Viši državni tužilac Hasan Lukač je postupak Kastratijeve, koja je do prošle nedelje živela sa nevenčanim suprugom V.H. (24) i drugim 18-omesečnim sinom, kvalifikovao kao krivično delo ‘teško ubistvo-ubistvo deteta’, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora. -“Radi se o detetu koje je staro svega 4 meseca, ona je u celosti priznala izvršenje krivičnog dela, iznoseći posebno razloge, a to je da je imala određene nesuglasice sa svojim suprugom koji je navodno tukao, govorio neke pogrdne reči i da više nije htela sa njim da živi i da je to bio razlog da se reši tog deteta”, – rekao je Lukač.

Prema navodima medija u Crnoj Gori, Kastrati je iznoseći svoju odbranu, objasnila da je u petak popodne bebu obukla, nahranila, zamotala u ćebe i otišla iz roditeljske kuće u Plavu.

Tri dana ranije napustila je sa detetom kuću u selu Hoti kod Plava, gde je živela sa decom, suprugom i njegovim roditeljima.

-“To mi je sinulo odjednom, dok je sin spavao. Umotala sam sina u ćebe i otišla do reke. Tu sam ga bacila u talase i kad sam videla da nizvodno pluta, okrenula sam se i vratila”, – ispričala je Kastrati tužiocu, izražavajući kajanje i žaljenje što je to uradila. Navodno je saopštila tužiocu i da je prvo htela bebu da ostavi na nekom putu kojim niko ne prolazi, kako bi tu umrla. Rekla je da je nisu hteli ni muž, ni otac, sa tim detetom.

Kastrati se sa V.H. navodno videla nekoliko puta otkad je bacila bebu u reku, jer je poslom bio u Plavu. Njemu su bili sumnjivi njeni odgovori na pitanje gde je dete, pa je prijavio policiji, a Kastrati je uhapšena preksinoć.

Kako saznajemo, ona je i ranije više puta odlazila od svog nevenčanog supruga zbog žestokih svađa. Do svađa je dolazilo jer je njen nevenčani suprug često tvrdio kako ga je ona varala, te izražavao sumnju da je on otac mlađeg deteta, nakon čega bi ona odlazila kod roditelja, a nakon izvesnog vremena ponovo se vraćala suprugu.

Sledi detaljna istraga, određivanje pritvora za uhapšenu, a onda i saslušanje većeg broja svedoka, kao i posmatranje osumnjičene od strane lekara odgovarajuće struke.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!