Radio Bambi

Maloletnici uhapšeni zbog ubistva!

Dva maloletnika starosne dobi 16 i 17 godina, uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj je ubijen dvadesetjednogodišnji mladić iz Sarajeva, a jedno maloletno lice povređeno. MUP Kantona Sarajevo saopštio je da je u tuči više osoba, u sarajevskoj opštini Novi Grad, ubijen muškarac inicijala R. O. (21) iz Sarajeva.

Federalni mediji navode da se radi o Ronaldu Osmanoviću.

-“U navedenoj tuči jedno maloletno lice, rođeno 2001. godine, zadobilo je telesne povrede, a lekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski veštak medicinske struke. Nakon završene kriminalističke obrade, lica lišena slobode će uz izveštaj biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu”, – ističe se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz ovog MUP-a su dodali, ‘da s obzirom da su lica lišena slobode maloletnici, zbog zaštite interesa dece i maloletnika u krivičnom postupku, nisu u mogućnosti saopštiti više informacija’.

Nezvanično, jedan od uhapšenih maloletnika je iz još neutvrđenih razloga nožem u vrat ubo Osmanovića, a ubistvu su prethodili svađa i fizički obračun.

‘Avaz’ je objavio ispovest prijatelja ubijenog, koju možete pogledati u video snimku ispod teksta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!