Radio Bambi

Mama me više ne želi, izbacila me iz kuće!

Slučaj maloletnog osmogodišnjeg dečaka iz gradića Karmanjola (okrug Torino), šokirao je italijansku, a zatim i javnost u BiH. Prolaznici i vozači primetili su malog promrzlog dečaka kako oskudno obučen sam luta putem po jezivoj hladnoći.

-“Na sebi nije imao čak ni deblju jaknu, već je bio u tankoj jaknici-džemperu, dok je satima besciljno išao duž ‘puta 128’, reskirajući da ga pregazi neko vozilo”, – pišu italijanski portali.

-“Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake”, – kroz suze je rekao dečak zaprepašćenim policajcima koji su ga identifikovali posle prijave građana.

Sve se to dogodilo 23. decembra prošle godine, a tek sada je javnost detaljno informisana o celom slučaju.

Istragom je utvrđeno da je nesrećni dečak policajcima govorio istinu. Policija je pronašla njegovu 38-godišnju majku, državljanku BiH sa boravkom u Italiji, koja je potvrdila ‘da ne želi dete jer sada živi sa svojim novim partnerom, koji neće to dete u njihovoj zajednici’. Objasnila je da dečak već neko vreme živi sa dekom i bakom, dok je adresa dečakovog oca, takođe državljanina BiH, za sada nepoznata.

Protiv oba roditelja, čiji identitet tamošnje vlasti nisu otkrile, podnesena je prijava zbog napuštanja maloletnog deteta, dok su brigu o osmogodišnjaku preuzele nadležne socijalne službe.

Dok je trajala detaljna istraga, dečak je postao maskota policije čiji pripadnici su se zajedno sa ‘Karitasom’, brinuli o njemu.

Ivana Gaveljo, gradonačelnica Karmanjole, rekla je novinarima da je sudbina dečaka svima slomila srce.

-“On je veoma nežan i miran dečak. Nikada nije išao u školu. Smešten je u ‘sigurnu kuću’ u kojoj se oseća prihvaćenim. To je dobra stvar, pozitivan signal, jer ga očekuje teško odrastanje u nimalo jednostavnim okolnostima”, – rekla je Gaveljo.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!