Radio Bambi

MUP Srpske spreman za podršku kolegama u FBiH!

Pripadnici MUP-a Republike Srpske – Policijske uprave (PU) Istočno Sarajevo svakodnevno su u kontaktu sa kolegama iz FBiH koji tragaju za višestrukim ubicom Edinom Gačićem i spremni su da im pruže podršku ukoliko bude potrebno, izjavio je za Srnu načelnik ove PU Branimir Šehovac. On je naveo da su na području koje je u nadležnosti PU Istočno Sarajevo preduzete dodatne mere i aktivnosti, kao što su učinile i ostale policijske agencije u BiH, nakon informacije da je višestruki ubica u bekstvu.

-“Za sada nema konkretnih detalja. Sa kolegama iz FBiH razmenjujemo informacije i ukoliko saznamo da je Gačić prešao na područje koje operativno pokrivamo sigurno je da bismo preduzeli i dodatne aktivnosti. Kolege iz FBiH još nisu tražile nikakvu podršku od PU Istočno Sarajevo, ali smo im na raspolaganju ukoliko bude potrebno”, – rekao je Šehovac.

Edin Gačić je osumnjičen da je u prošli ponedeljak ubio Sauda Sultanića u mestu Podorašac kod Konjicau, a u subotu, 9. februara, pripadnika Federalne uprave policije (FUP) Mahira Begića u mestu Suhodol kod Tarčina (FBiH), zbog čega je Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo istragu.

U operativnoj potrazi za Gačićem, koju je raspisala Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, navodi se da je naoružan i opasan. Operativnom akcijom potrage za Gačićem, koji je već sedam dana u bekstvu, rukovodi FUP u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Sarajevskog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona. U akciju se juče uključila i SIPA, te zajednički vrše pretrese objekata i područja u Suhodolu, prema Kiseljaku i Kreševu. To područje nadleću i policijski helikopter i dronovi.

Edin Gačić je tokom minulog rata bio istaknuti pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, a ovo mu nisu prva ubistva u miru. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!