Radio Bambi

Na Vučića je pokušan atentat!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je na srpskog premijera Aleksandra Vučića danas u Potočarima pokušan atentat, te najavio da će Srbija u vezi sa ovim incidentom uputiti demarš BiH u kom će tražiti da se napadači uhapse i kazne. Dačić je dodao da je jasno da je “pokušano ubistvo na državnika koji je bio spreman da se u ime svog naroda i države pokloni žrtava drugog naroda”.

-“Ovo nije šamar Srbiji niti je Srbija slabija strana. Ovo govori o njima”, -poručio je Dačić uoči hitne sednice Vlade Srbije.

Dačić je ocenio da je napad na premijera Srbije posledica politizacija žrtava Srebrenice na koju je Beograd upozoravao i ponovio da je “napad na premijera Vučića napad na Srbiju i politiku koju Srbija promoviše”. Dačić je prethodno najoštrije osudio napad na Vučića ocenivši da je to napad ne samo na Vučića, nego i na celu Srbiju i njenu politiku mira i regionalne saradnje.

On je dodao da se Vučić poneo kao državnik, donevši odluku da se pokloni žrtvama.

-“Ovo je još jedna negativna posledica politizacije ove teme koja je dovela do novih podela i mržnje umesto pomirenja. To je napad ne samo na Vučića, nego i na celu Srbiju i njenu politiku mira i regionalne saradnje”, – navodi se u izjavi šefa srpske diplomatije.

Uhapšen je jedan od napadača na srpsku delegaciju u Potočarima, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!