Radio Bambi

Nakon pretnji pojačano obezbeđenje austrijskom kancelaru!

Od danas je pojačano obezbeđenje austrijskom kancelaru. Sebastijan Kurc je dobio niz pretnji putem društvenih mreža, kako u ‘postovima’ tako i preko privatnih poruka, a od raznih islamskih ekstremista, pa je zbog toga odlučeno da se o njegovoj bezbednosti od danas staraju dodatne bezbednosne snage, pripadnici specijalne jedinice ‘Kobre’. Pretnje su usledile nakon odluke austrijske vlade da protera više imama i zatvori sedam džamija, kao i islamsko udruženje ‘Arapska verska zajednica’.

Austrijskom kancelaru je na društvenim mrežama otvoreno prećeno ubistvom.

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma pokrenula je istragu protiv pošiljalaca pretećih poruka. Obezbeđenje je kancelaru maksimalno pojačano i od sada se non stop, 24 časa dnevno, o njegovoj bezbednosti staraju pripadnici specijalne jedinice ‘Kobre’.

U Beču se pretpostavlja da iza pretnji stoje ‘turski krugovi’, imajući u vidu da je u nedavnom govoru pretnje uputio i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je tražio od Nemačke da ‘urazumi austrijskog kancelara’.

-“Može doći do rata između muslimana i hrišćana. Ti snosiš odgovornost za to”, – poručio je Erdogan kancelaru Austrije.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!