Radio Bambi

Ne treba nam autobuska, bolje da imamo svečani salon!

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je danas ‘Srni’ da opština nastoji da pronađe kupca za objekat Autobuske stanice ili da ga, u krajnjem slučaju, opština kupi i tu napravi nešto što je potrebnije tamošnjem stanovništvu. On je istakao da Srebrenica, zbog malog broja stanovnika i putnika koji koriste autobuski prevoz, nema potrebu za autobuskom stanicom jer donosi finansijske gubitke, ali, načelnik veruje da Srebrenica ima potrebu sa ‘Svečanom salom’.

-“Postojeće potrebe za autobuskim prevozom može zadovoljiti uređeno autobusko stajalište koje nameravamo izgraditi, a postojeći objekat autobuske stanice planiramo preurediti u Svečani salon, jer u ovom mestu nema objekta u kome se mogu organizovati određene svečanosti i zabave za kojima postoji potreba”, – pojasnio je Grujičić.

Krajem prošle godine prestala je sa radom Autobuska stanica u Srebrenici jer je banka oduzela taj objekat zbog duga, odnosno naplate garancije od preduzeća “Drinatrans” iz Zvornika za neizmireni kredit njihovog poslovnog partnera “Bobar banci”. Po istom osnovu, banka je preuzela i autobusko parkiralište ove firme u Potočarima čime je ona ostala bez imovine u srebreničkoj opštini.

I pored prekida rada Autobuske stanice i dalje je korišteno stajalište ispred tog objekta za malobrojne autobuse koji saobraćaju iz ovog gradića, uglavnom ka FBiH.

Pre nekoliko meseci, prevoz putnika u srebreničkoj opštini preuzelo je zvorničko preduzeće “Euro Petrol oil” (bivši “Drinatrans”) koje je ukinulo većinu linija zbog nerentabilnosti.

Ranije su ukinute i linije za Brčko i Istočno Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo, sledi i ukidanje jedine autobuske linije iz ovog mesta za Banjaluku, te da će ostati samo linije za Zvornik, i Bijeljinu (sa presedanjem u Zvorniku), kao i par sezonskih linija za prevoz đaka.

Preostali stanovnici Srebrenice, koji imaju potrebe za autobuskim prevozom trpe posledice ekonomske neisplativosti i ukidanja autobuskih linija zbog malog broja putnika i prinuđeni su da se snalaze. Ali, moći će koristiti ‘Svečani salon’, jer, kako kaže načelnik Grujičić, to im je potrebnije.

Logike u svemu ovome nema, kao što je i inače nema u većini odluka onih koji odlučuju o sudbini naroda.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!