Radio Bambi

Olujno nevreme i poplave u Crnoj Gori!

Snažno olujno nevreme i jaka kiša pogodili su Crnu Goru. Situacija je posebno teška u Herceg Novom, Kolašinu i Nikšiću, a meteorolozi su za danas najavili mestimično obilne količine padavina. Vodostaj Morače u Podgorici u proteklih 12 sati porastao je tri i po metra, i prema podacima saopštenim danas u 13:00h, iznosi gotovo deset metara.

To je novinarima potvrdio dežurni meteorolog Dušan Pavićević, navodeći da je vodostaj najveće podgoričke reke oko dva metra i 30 centimetara ispod rekordnih 12,26 metara.

Zbog većeg odrona na putu Mojkovac-Đurđevića Tara, saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila Saobraćaj na putevima Podgorica-Kolašin, Kolašin-Mojkovac i Mojkovac-Đurđevića Tara, obustavljen je za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

MOJKOVAC

Jaka kiša donela je i prve nevolje stanovnicima mojkovačkog prigradskog naselja Ambarine, gde se izlio lokalni potok i ugrozio celo naselje. Tri kuće su poplavljene dok se radnici gradskog Komunalnog preduzeća bore da zaštite ostale objekte. Slična situacija je i u naselju Rudnica, gde bujice ugrožavaju kuće i pomoćne objekte. Zbog odrona je u prekidu i put Mojkovac-Žabljak, u mestu Sokolovine. Kako javlja Radio Crne Gore, u mojkovačkom kraju sve reke su se izlile, tako da su sve opštinske službe na terenu u nastojanju da spreče veće nevolje i štete.

KOLAŠIN

U Kolašinu je najgora situacija kod stare ciglane u selu Bistrica, gde su oba mosta poplavljena. U okolini grada izlila se reka Plašnica, a 80 odsto nasipa na toj reci je urušeno. Izlila se i reka Pčinja u mestu Lugovi. Imanja u tom delu Kolašina su poplavljena, a voda preti i objektima.

HERCEG NOVI, MELjINE, IGALO

Poplavljene su javne površine i saobraćajnice kod Kružnog toka u Meljinama, na Škveru, u Igalu, Savini na rivijeri. Izlio se i potok Nemila u Meljinama, pa se saobraća preko Savine.

Obilne padavine su paralisale najfrekventnija mesta u Herceg Novom. Dežurni u Službi zaštite i spasavanja imaju non-stop pozive za intervencije od građana čiji su objekti poplavljeni. Autobusima u gradskom saobraćaju je nemoguće proći magistralom. Prema podacima Meteroroške stanice u Igalu, u poslednja dva sata u tom delu palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom.

KOTOR

Kruzer ‘MSC Opera’ koji je jutros trebalo da uplovi u Kotor odustao je od dolaska zbog jakog vetra i nastavio plovidnu ka Zadru. Sa kašnjenjem od nekoliko časova zbog jakog nevremena, kruzer ‘Celebrity Constellation’ prošao je tesnac Verige oko 11:05h i uspešno uplovio u Kotor.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!