Radio Bambi

Nemačka od 1. oktobra uvodi obavezan karantin!

Za sve koji se u Nemačku vraćaju iz zemalja sa liste rizičnih zbog loše epidemiološke situacije (među kojima su i zemlje Zapadnog Balkana), ulazak u Nemačku od 1. oktobra dodatno će biti otežan. Ukoliko nemate negativan PCR test ne stariji od 48 časova, morate u obavezan dvonedeljni karantin (samoizolaciju).

Osobe koje se vraćaju iz rizičnih zemalja, a imaju negativan PCR test ne stariji od 48 časova, takođe moraju u karantin (samoizolaciju), ali pet dana, nakon čega moraju obaviti ponovno testiranje. Zavisno od rezultata tog drugog testa biće određene mere.

Iz ‘trećih zemalja’ u Nemačku već šest meseci mogu da dođu samo državljani Nemačke, ili državljani neke od trećih zemalja koji imaju boravišnu ili radnu dozvolu. Izuzetak su osobe koje u Nemačkoj imaju privremenu radnu dozvolu (deficitarna zanimanja poput medicinskih sestara i vozača). Turistička putovanja za građane trećih zemalja nisu moguća.

Od 1. oktobra u Nemačkoj se ukida besplatno testiranje za one koji se vraćaju iz rizičnih zemalja, osim za osobe koje imaju jasne simptome virusa COVID-19. Razlog za to je povećan broj Nemaca koji se vraćaju sa letovanja.

U Nemačkoj se dnevno testira više od 1.100.000 ljudi.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!