Radio Bambi

Nova upozorenja Putinu!

Nemačka kancelarka Angela Merkel tražila je od ruskog predsednika Vladimira Putina da okonča dotok vojne opreme i osoblja u Ukrajinu. Portparol kancelarke Štefan Zibert naveo je u saopštenju da su Merkel i Putin razgovarali telefonom uoči sastanka ministara spoljnih poslova Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske u nedelju, koji ima za cilj da smiri napetost na istoku Ukrajine.

Zibert je rekao da je Angela Merkel, “radi pripreme prekida vatre o kojem mora biti sporazuma što je pre moguće, tražila od predsednika Rusije da doprinese smirivanju” i “posebno da okonča dotok vojne robe, vojnih savetnika i naoružanog osoblja preko granice u Ukrajinu”.

Angela Merkel je takođe izrazila nadu da će konvoji s humanitarnom pomoći uskoro stići na odredišta. Bela kuća nije mogla da potvrdi izveštaje da je Ukrajina uništila vozila ruskog vojnog konvoja na svojoj teritoriji i upozorila Moskvu da je bilo kakva intervencija bez dozvole Kijeva neprihvatljiva.

-“Iako još prikupljamo informacije ponavljamo našu zabrinutost zbog ruskog upada u Ukrajinu”, – rekla je portparol Bele kuće Kejtlin Hajden. Ona je dodala da Rusija nema pravo da šalje vozila, ljudstvo ili teret bilo koje vrste u Ukrajinu, pod bilo kojim izgovorom bez dozvole ukrajinske vlade.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!