Radio Bambi

Novalić ne želi primiti vakcinu, Šeranić nema straha od vakcinacije!

Premijeri i predstavnici ministarstava zdravstva Republike Srpske, FBiH i Brčko distrikta, nakon današnjeg sastanka u Doboju ocenili su da je epidemiološka situacija ozbiljna, ali i da su postojeće mere dovoljne da pandemija bude održana pod kontrolom. Rečeno je da je zdravstveni sektor i dalje pod pritiskom, ali spreman da prihvati sve kojima je potrebna nega, te da je BiH naručila 1.230.000 vakcina protiv virusa korona.

Neki od prisutnih su otkrili i da li će se među prvima vakcinisati kada stignu vakcine protiv virusa korona.

Premijer FBiH Fadil Novalić, koji je na meti negativnih komentara građana već duže vreme, kako zbog dosta pogrešnih odluka koje je donosio od početka pandemije, tako i zbog afere ‘respiratori’, te zbog svima poznatih ‘problema sa maskom’, jedan je od onih koji ne želi primiti vakcinu.

On je danas rekao da to neće prvi uraditi, a kao razlog je naveo to što je prebolovao virus korona i ima antitela.

-“Mi premijeri smo preležali koronu tako da imamo imunitet i ne moramo se prvi vakcinisati, a ni posle toga. To trebaju uraditi prvo zdravstveni radnici koji nas štite od pandemije”, – izjavio je Novalić.

S druge strane ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, poručio je da će vakcine koje dođu proći sve provere, te da nema straha od vakcinacije.

-“Vrlo rado ću prvi primiti vakcinu, ali moramo imati na umu da ja nisam rizična kategorija koja se treba vakcinisati, ali ako bude potrebe da se javno vakcinišem, to nije problem. Imam poverenje u vakcinu i zagovaram vakcinaciju”, – izjavio je Šeranić.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!