Radio Bambi

Restriktivne mere u Srpskoj produžene do 21.12.!

U cilju sprečavanja daljeg širenja pandemije korona virusa, važeće mere u Srpskoj danas su produžene i na snazi su do 21. decembra. Nove mere nisu uvođene, ali je najavljeno da će se aktuelne mere oštrije kontrolisati, a nepoštovanje istih kažnjavati.

Do navedenog datuma, na teritoriji Republike Srpske zabranjeno je:

1) svako javno okupljanje u grupama većim od 50 lica,

2) izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smeštaj, ishranu i piće,

3) svako privatno okupljanje u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode).

Građani su obavezni da na otvorenom i u zatvorenom prostoru PRAVILNO nose zaštitnu masku (prekrivena usta, nos i brada) i pridržavaju se zaštitne mere fizičkog rastojanja od dva metra.

Od ove obaveze nošenja zaštitne maske izuzeta su deca mlađa od sedam godina života, lica sa invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju, kao i lica koja obavljaju fizičku sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

Do 21.12. ograničava se radno vreme svim ugostiteljskim objektima za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna delatnost (benzinske pumpne stanice, objekti za smeštaj i dr.), kao i priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, tombole i dr.) na period od 06:00 do 22:00h.

U periodu od 22:00 do 06:00h, dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

Do 21.12.2020. godine dozvoljene se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Kako saznajemo, zavisno od epidemiološke situacije, 21.12. je moguće ublažavanje ili produženje važećih mera, ali da se ne planira uvođenje dodatnih mera (lockdown) i ograničenje kretanja.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!