Radio Bambi

Novozaraženih 242, preminulih 13!

U poslednja 24 časa izvršeno je testiranje 544 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod još 51 osobe u Republici Srpskoj. Prema mestu prebivališta, 10 osoba je iz Banjaluke, devet iz Gradiške, po pet iz Bijeljine, Višegrada i Teslića, četiri iz Foče, dve iz Zvornika i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Dervente, Кneževa, Кozarske Dubice, Ljubinja, Modriče, Nevesinja, Novog Grada, Novog Goražda i Trebinja.

U poslednja 24 časa, Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženama starije životne dobi iz Trebinja i Banjaluke. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.318 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 309 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih je 168, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.249 osoba, a nadzor je završen kod 60.478 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa obavljeno testiranje 1.513 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 191 pozitivan na SARS-CoV-2.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 3.272 pacijenta pozitivna na korona virus. Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno 11 preminulih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Do sada je u FBiH preminulo ukupno 526 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona (348 muškaraca i 178 žena).

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!