Radio Bambi

Osvećenje Sabornog hrama u Zvorniku

Srpska pravoslavna crkva, Eparhija zvorničko-tuzlanska, Crkvena opština Zvornik, poziva vernike na osvećenje Sabornog Hrama u Zvorniku. Prema protoklu, u sredu, 20. septembra, planiran je doček Njegove Svetosti patrijarha srpskog Porfirija u Hramu rođenja Svetog Jovana Preteče u 17:30h, kada će biti služen svečani čin doksologije.

Patrijarha Porfirija dočekaće Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije sa sveštenstvom, monaštvom i vernim narodom.

U četvrtak, 21. septembra, Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije služiće svetu arhijerejsku Liturgiju i obaviti čin velikog osvećenja Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku, sa početkom u 9 časova. Doček Njegove Svetosti je u 8:30h

Nakon evharistijskog sabranja i besede Njegove Svetosti biće upriličeno osvećenje slavskih darova i kulturno-umetnički program.

-“Draga braćo i sestre, dođimo sutra 20.9. u 17:20h do stare zvorničke Crkve i dočekajmo Njegovu Svetost Patrijarha srpskog Porfirija i druge Vladike. Posle 90 godina pišemo novi istorijski dan te Vas molimo da dođemo i pokažemo jačinu pravoslavlja u Zvorniku. Prekosutra će Patrijarh sa ostalim Vladikama i sveštenoslužiteljima služiti Svetu Liturgiju u Sabornom hramu, te Vas molim da se i 21.9. okupimo i saborno Boga proslavljamo! Slava Gospodu na svemu!”, – stoji u objavi na zvaničnim društvenim mrežama Pravoslavne Crkve u Zvorniku.

Povodom Osvećenja Sabornog Hrama u Zvorniku i posete njegove svetosti Patrijarha srpskog Porfirija gradu Zvorniku, 21. septembra biće obustavljen teretni saobraćaj na magistralnom putu M-19 kroz grad Zvornik, u vremenskom periodu od 7 do 14 časova. Teretni saobraćaj će biti preusmeren iz Karakaja putem Šekovići-Vlasenica, dok će putnički i autobuski saobraćaj, kao i sanitetska vozila, prolaziti kroz grad ulicom Vuka Karadžića, koja će tom prilikom biti otvorena za dvosmerni saobraćaj.

Obaveštavaju se građani užeg urbanog područja, da su u obavezi od 20. septembra da pomere svoje automobile iz ulica Vuka Karadžića celom dužinom, Patrijarha Pavla od mesare “Panjo” do B-blokova, Sprečanske, Jadarske i Braće Jugovića od B1 do B8.

Alternativni parkinzi biće obezbeđeni na gradskoj plaži, kod Tehnološkog fakulteta i na parkingu starog “Intereksa”.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!