Radio Bambi

Otkaz inspektoru zbog primanja mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštilo je da je inspektor u Policijskoj upravi (PU) Bijeljina, Dalibor Bošnjaković, otpušten iz policije nakon što mu je potvrđena optužnica za primanje mita u iznosu od 10.000 KM. Do otkaza je došlo nakon što je disciplinska komisija Odeljenja za prvostepeni disciplinski postupak okončala prvostepeni disciplinski postupak protiv policijskog službenika D.B.

-“D.B. je izrečena disciplinska mera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti ‘Zloupotreba ili prekoračenje ovlašćenja’ i ‘Ponašanje u službi ili izvan službe koje narušava ugled Ministarstva’ Pravilnika o disciplinskom postupku“, – navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Bošnjaković je široj javnosti posta poznat nakon pucnjave ispred noćnog kluba ”Džil” u Bijeljini, kada je ubijen inspektor Nenad Marković. Napadač je tada pokušao da puca i na Bošnjakovića, ali mu se zakovao pištolj.

Protiv Bošnjakovića je u toku postupak po optužnici da je zastrašivao lice inicijala Ž.D., žrtvu iz krivičnog dela koje je istraživao, i od njega tražio 40.000 KM kako bi ga zaštitio od “moćnog čoveka”.

-“Bošnjaković je 22. decembra 2021. godine telefonom pozvao Ž.D., koga je poznavao kao oštećenog iz istrage koja je vođena protiv lica M.N. Nakon što su se sastali Bošnjaković je predstavio Ž.D. da mu “moćan čovek” M.N. ugrožava život i živote njegove porodice, što je kod njega izazvalo strah”, – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je inspektor potom zahtevao 40.000 KM kako bi zaštitio Ž.D. i njegovu porodicu.

-“Opteženi je 23. decembra primio mito u iznosu od 10.000 KM. Potom je u januaru i februaru 2022. godine u više navrata telefonom, ali i u ličnim kontaktima od oštećenog zahtevao da mu preda preostali iznos od 30.000 KM”, – navodi se u optužnici.

Bošnjaković je određeno vreme proveo u pritvoru.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!