Radio Bambi

Otvoren novi pogon tekstilne industrije!

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, vlasnik kompanije “Merkur Fashion” iz Ivanjice Miroljub Avramović i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, u prisustvu većeg broja zvanica, otvorili su u Srebrenici novi pogon tekstilne industrije. Pogon je otvoren u rekonstruisanoj zgradi bivše ‘Vezionice’.

Načelnik Grujičić je rekao novinarima da je otvaranje novog pogona, u kojem je zaposlenje dobilo 40 radnica, od kojih je 90% iz ovog mesta, veoma važan događaj i da će ovde biti zaposleno još radnika u bliskoj budućnosti.

-“Naš cilj je da se obim proizvodnje i asortiman povećaju i da u ovom pogonu uskoro posao dobije još 40 žena, kako je najavio vlasnik kompanije”, – precizirao je Grujičić.

On je izrazio očekivanje da će ove godine doći do pokretanja aktivnosti za oživljavanje rada Banje Guber koja bi, po njegovoj oceni, trebalo da bude nosilac razvoja ove sredine. Kao izuzetno važan projekat ove opštine, Grujičić je naveo izgradnju sistema za navodnjavanje poljoprivrednih površina na području Skelana i dodao da će ove godine biti urađena projektna dokumentacija, a da će realizacija tog projekta biti u idućoj godini.

Ministar Petričević je pozdravio dobar odnos i saradnju lokalnog i republičkog nivoa vlasti. -“Ta saradnja daje rezultate i danas je otvoreno novih 40 radnih mesta. Vlada Republike Srpske izdvojila je oko 400.000 KM za realizaciju ovog projekta. Posebna njegova važnost jeste u tome što je reč o zapošljavanju žena, a tamo gde su žene zaposlene ostaju porodice da žive u tim sredinama”, – rekao je Petričević. On je najavio nastavak saradnje resornog ministarstva i Vlade Srpske sa ovom opštinom, te poručio da će se podrška Vlade ogledati i u stvaranju uslova za pokretanje rada Banje Guber kao izuzetnog zdravstveno-turističkog potencijala ove sredine.

Vlasnik i osnivač kompanije “Merkur Fashion” Miroljub Avramović rekao je da se završava obuka 40 novozaposlenih žena i da će u idućoj nedelji početi proizvodnja u ovom pogonu. On je najavio da će za tri meseca ovde zaposlenje dobiti još 40 žena. Avramović kaže da će se ovde raditi takozvani ‘lom poslovi’ i da ima potpisane ugovore sa dve francuske i jednom nemačkom firmom za proizvodnju i izvoz tekstilnih artikala na tržište tih zemalja.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!