Radio Bambi

Ovo su kandidati za gradonačelnika Bijeljine

Na Lokalnim izborima 2024. godine, koji će se održati 06. oktobra, građani Bijeljine će za gradonačelnika birati jednog od pet kandidata.

Prvi put nakon 20 godina, u izbornu trku za gradonačenika Bijeljine idu i Bošnjaci sa svojim kandidatom.

Aktuelni gradonačelnik Bijeljine i poverenik SDS-a za Bijeljinu, Ljubiša Petrović, davno je otrkio da će se kandidovati za još jedan mandat.

SNSD Bijeljina ponudio je kandidata za gradonačelnika iz svojih redova, a to je Dr Mikajlo Lazić, direktor bolnice “Sveti Vračevi” i dvasedetogodišnji član SNSD-a.

Republička stranka Srpske (RSS) takođe ima svog kandidata. Iako je javnost mesecima bila uverena da će kandidat biti lider i osnivač ove stranke, Slaven Ristić, to se nije dogodilo. U RSS-u je odlučeno da kandidat za gradonačelnika bude Mile Pejčić, mnogima poznat i kao komandant specijalne jedinice MUP-a i nekadašnji načelnik CJB Bijeljina.

Svog kandidata za gradonačelnika imaće i novi Pokret “Mora bolje”, koji je formiran početkom godine u Bijeljini. Njihov kandidat je Zoran Perić, poljoprivredni inspektor u penziji.

Prvi put nakon 20 godina i Bošnjaci imaju kandidata za gradonačelnika Bijeljine. Bošnjačke stranke SDA, NIP i SDP na lokalne izbore u Bijeljini idu sa jedinstvenom listom, kao koalicija, a njihov kandidat je Vahidin Mulamustafić, direktor internet i kablovske RTV “Podrinje” Janja.

Da li će predstojeći lokalni izbori doneti promene, ili učvrstiti vladavinu aktuelnog gradonačelnika, biče poznato posle 6. avgusta.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!