Radio Bambi

Podignuta optužnica protiv Novitovića

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Milana Novitovića (54), nekadašnjeg v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ), zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio Civilnu zaštitu za više od 12.000 maraka.

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala dana 20.06.2024. godine podiglo protiv Milana Novitovića zbog krivičnog dela ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’.

Prema navodima optužnice Novitović se tereti da je u vremenskom periodu od 26.08.2019. godine do 23.11.2019. godine, obavljajući funkciju vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske prekoračio granice službenih ovlašćenja tako što je doneo inkriminisano Rešenje o utvrđivanju statusa neraspoređenog državnog službenika za V.E., iako je znao da nema ovlašćenja za donošenje takvog rešenja za postavljena lica, da zakonski uslovi za donošenje istog uopšte nisu bili ispunjeni, te je na taj način V.E. pribavio korist u vidu isplaćenih plata u periodu od tri meseca po prestanku mandata direktora, a u visini plate koju je isti ostvarivao kao direktor Republičke uprave civilne zaštite, a na štetu sredstava Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske odobrenih budžetom.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!