Radio Bambi

Planinari iz Srbije stradali kod Gacka!

Beživotna tela dva planinara, oba državljani Srbije, pronađena su juče na planini Lebršnik koja se nalazi severoistočno od Gacka, u pograničnom delu između Republike Srpske i Crne Gore. Kako je saopšteno iz Gorske službe spasavanja (GSS) – Stanica Foča, informacije o nestanku državljana Srbije dobili su od Republičke uprave civilne zaštite i MUP-a Srpske, da bi tela pronašli oko 17 časova na 1.700 metara nadmorske visine.

Dodaje se da su se nesrećni planinari otisnuli oko 200 metara niz stene.

-“Oni su bili smešteni u Hotelu ‘Mladost NP Sutjeska’ i planirali uspon na Lebršnik. Čitav slučaj preuzima Crna Gora pošto se nalaze 1.500 metara na teritoriji Crne Gore”, – saopšteno je iz GSS – Stanica Foča.

Iz MUP-a Republike Srpske su rekli da je juče prijavljeno da se dva gosta hotela ‘Mladost’ nisu vratila na prijavljeno noćenje, te da su se prethodno uputili u pravcu Čemerna svojim vozilom.

-“Njihovo vozilo pronađeno je u mestu Papin Do, na području opštine Gacko, a pretragom terena u reonu planine Lebršnik, na teritoriji Crne Gore, pronađena su tela navedenih osoba”, – rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Još uvek nije poznato šta je dovelo do ovog tragičnog događaja.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!