Radio Bambi

Plivanje za Časni krst prvi put na jezeru Sniježnica!

Pobednik plivanja za Časni krst u podmajevičkom kraju, koje je ove godine prvi put organizovano na jezeru Sniježnica, je Milorad Simić iz Gornjeg Zabrđa kod Ugljevika. On je na Кrstovdan napunio 16 godina i bio je najmlađi učesnik takmičenja.

-“Treniram vaterpolo u vaterpolo klubu `Crvena Zvezda` u Beogradu i bila mi je velika želja već nekoliko godina da plivam za Časni krst. Ove godine otac me je prijavio za takmičenje i pobedio sam. To mi je najlepši poklon za moj rođendan”, – rekao je Simić u izjavi za Srnu.

Pobednik Bogojavljenskog plivanja za Časni krst nagrađen je zlatnikom koji je darovalo Udruženje Majevičana u Švajcarskoj, a koje je uručio član udruženja Vasilija Obrenović. Čestitajući pobedniku, načelnik opštine Lopare Rado Savić je istakao da je plivanje za Časni krst organizovano prvi put na Majevici i da ga je iznenadilo veliko interesovanje učesnika, ne samo iz Lopara, nego i iz drugih lokalnih zajednica.

-“Posebno me raduje što je kompletan događaj besprekorno organizovan i što je sve proteklo bez problema”, – dodao je Savić.

Za Bogojavljensko plivanje na Majevici prijavilo se više od trideset plivača iz Lopara, Ugljevika, Brčkog, Bijeljine, a najstariji učesnik je Miodrag Vidović (61) iz Bijeljine.

Prethodno je u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Priboju služena liturgija i osveštana bogojavljenska vodica, a protojerej-stavrofor Jeremija Lazić, paroh pribojski, blagoslovio je plivače.

Organizatori prvog plivanja za Časni krst na Majevici su Crkvena opština i mesna zajednica Priboj, uz punu podršku opštine Lopare, a inicijatori su Ljubiša Tošić, odbornik u opštini Lopare i Dalibor Maleš.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!