Radio Bambi

Suprugu polio benzinom i zapalio!

-“Kobnog dana Milica Marinković (33) i ja skrivale smo se u žbunju, bežeći od Branislava Stanivukovića (43) koji je pretio da će Milicu zapaliti”, – izjavila je danas u banjalučkom Okružnom sudu Đuja Inđić, najbolja prijateljica žrtve mučkog ubistva koje je šokiralo javnost u julu prošle godine. Iđićeva je tokom svedočenja istakla da je sa ubijenom Milicom imala odnos jači i od prijateljstva, te da su se često obilazile i provodile slobodno vreme zajedno. Svedokinja je ispričala da je optuženi Stanivuković često napadao svoju vanbračnu suprugu i tukao je, jer je bio bolesno ljubomoran i bojao se da ga Milica ne ostavi.

-“Njihova poslednja svađa je počela tako što je Branislav po ko zna koji put prebacio Milici da će ga ostaviti, jer je morao otići u zatvor na izdržavanje kazne. Uzeo je nož i krenuo prema Milici rekavši da će je zaklati, ali to nije uradio, jer ga je sprečila njegova ćerka iz prvog braka, Tamara”, – prisetila se Inđićeva.

Zajedno sa Milicom ubrzo je otišla iz kuće i sakrili su se u žbunju, dok je Stanivuković galamio da će Milicu zapaliti.

-“Branislav je bio bolesno ljubomoran, ali nisam mogla verovati da je u stanju da ubije Milicu”, – izjavila je svedokinja tužilaštva i najbolja prijateljica žrtve. Dodala je kako se kobnog dana, oko 5:45h rastala sa Milicom, kada je po njenu prijateljicu došla koleginica sa posla.

-“Milica je nameravala otići u firmu i obavestiti šefa da taj dan ne može biti na poslu. Videla sam da je preplašena, a i ja sam bila u strahu zbog svega. Kada smo se rastale, oko šest ujutro me nazvao Branislav i ponovio da će Milicu zapaliti”, – dodala je Inđićeva.

Pretnje bolesno ljubomornog Stanivukovića su se obistinile nekoliko časova kasnije, odnosno 20. jula prošle godine kada je Stanivuković pronašao svoju vanbračnu suprugu na lokalnom putu u Aleksandrovcu. Nesrećna žena tada je bila u društvu svoje ćerke Slađane i pokušala je pobeći, ali je Stanivuković bio brži. Stigao je, polio benzinom i zapalio. Marinkovićeva je nakoliko dana kasnije usled teških povreda preminula u UKC-u Republike Srpske.

Darko Šljivanac, komšija optuženog Branislava Stanivukovića, izjavio je danas u Okružnom sudu u Banjaluci da optuženog poznaje 25 godina, te da Branislav nije imao psihičkih problema. Svedok se prisetio da ga je kobnog dana telefonom pozvao optuženi, a reči Stanivukovića su ga šokirale. -“Nazvao me i rekao da je zapalio Milicu. Nisam mu ništa odgovorio, nisam mogao da verujem da je tako nešto učinio, jer je bio dobar komšija koji je uvek pomagao svima kada je trebalo, a Milica je isto bila čista, vredna žena”, – ispričao je Šljivanac.

Miloš Vasiljević, komšija, izjavio je da je sa Stanivukovićem bio u jako dobrim odnosima, te da mu je ubijena Milica Marinković bila rođaka. -“Ja ni danas ne mogu da shvatim da je Branislav tako nešto uradio, jer sam ga poznavao kao dobrog čoveka”, – izjavio je Vasiljević. Dodao je kako se seća da je Stanivuković jedne prilike izjavio kako će zapaliti kuću Miličinih roditelja, ali da mu nije poznato da je govorio kako će ubiti Milicu ili njenu ćerku. Na pitanje, da li su se žrtva i optuženi voleli, Vasiljević je odgovorio: “Voleli su se, katastrofa”.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!