Radio Bambi

Počinje vakcinacija u Republici Srpskoj!

Sutra počinje vakcinacija protiv korona virusa (COVID-19) u Republici Srpskoj. Rusku vakcinu “Sputnjik V” među prvima će primiti zaposleni u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC). Iz Instituta za javno zdravstvo saopštili su da će sledeće nedelje i druge bolnice u Srpskoj dobiti određenu količinu vakcina, za imunizaciju zdravstvenih radnika koji rade u kovid odeljenjima.

-“Prvo će biti vakcinisani medicinski radnici zaposleni u kovid odeljenjima. Oko 30 zaposlenih radnika trebali bi da budu vakcinisani u petak na UKC-u. Vakcinacija počinje u u 11 časova. Očekujemo da 200.000 doza vakcina dođe između 15. i 28. februara”, – rekao je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Kada je reč o tome da li je potreban medicinski pregled pre vakcinacije, preporučuje se diskusija o mogućim hroničnim bolestima ili zdravstvenom stanju kod izabranog lekara. Nakon toga, lekar će proceniti da li je potrebno odgoditi imunizaciju.

Vakcinacija ne utiče na uzimanje redovne terapije, a na dan primanja vakcine treba uzeti propisane lekove, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Podsetimo, iz Rusije je u Republiku Srpsku 1. februara stiglo 2.000 doza vakcina “Sputnjik V”.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!