Radio Bambi

Pokažite odgovornost, poštujte mere zaštite!

U Kovid-bolnicama u Bijeljini trenutno je smešteno 100 pacijenata. Više od polovine hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku, dok je njih 30 životno ugroženo. Na respiratoru je trenutno 15 pacijenata, od kojih je jedno intubirano.

-“Prosek starosti osoba koje su na respiratoru je 53 godine. Veliki broj hospitalizovanih zahteva kiseoničku terapiju. U toku jučerašnjeg dana bilo je 14 prijema, a u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je više od 50 pregleda. Najveći broj pacijenata upućen je iz Doma zdravlja”, – saopštio je danas Krizni štab Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini.

-“Epidemiološka situacija je u Bijeljini je i dalje teška i nesigurna. Zato još jednom apelujemo na sve građane da pokažu odgovornost i da se dosledno pridržavaju propisanih mera zaštite, jer to je sada jedini način da sačuvamo svoje i zdravlje ljudi oko sebe”, poručeno je iz Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini.

U današnjem izveštaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je u poslednja 24 časa testirano 1.000 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod još 370 osoba u Republici Srpskoj. Radi se o 183 muške osobe i 187 ženskih osoba, od kojih je 48 mlađe, 241 srednje i 81 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 78 osoba je iz Banjaluke, 51 iz Bijeljine, 39 iz Trebinja, 13 iz Zvornika, 12 iz Prijedora, 11 iz Teslića, po 10 iz Кozarske Dubice i Nevesinja, po devet iz Modriče i Gradiške, po osam iz Ljubinja, Mrkonjić Grada, Prnjavora i Šamca, sedam iz Broda, po šest iz Bileće, Dervente i Doboja, po pet iz Laktaša, Lopara i Ugljevika, po četiri iz Bratunca, Кostajnice, Osmaka, Han Pijeska i Čajniča, po tri iz Višegrada, Кotor Varoša, Srpca, Srebrenice i Šekovića, po dve iz Vlasenice, Gacka, Istočnog Novog Sarajeva, Кalinovika, Ribnika i Čelnica i po jedna iz Berkovića, Jezera, Кneževa, Petrova, Rogatice, Rudog, Sokoca, Foče i Šipova.

U poslednja 24 časa, Institutu je prijavljeno još 28 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 14 muških i 14 ženskih osoba starije i srednje životne dobi, od kojih je sedam osoba iz Banjaluke, po tri iz Кozarske Dubice, Doboja i Gradiške, po dve iz Bijeljine i Laktaša i po jedna osoba iz Srpca, Novog Grada, Кostajnice, Dervente, Teslića, Prnjavora, Zvornika i Lopara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 32.546 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.279 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 18.098 osoba, a testirano je ukupno 145.439 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.122, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12.528 osoba, a nadzor je završen kod 102.509 osoba.

*Napomena: Na dan 08.12.2020. godine, naknadno je prijavljeno 11 smrtnih slučajeva koji su se desila u prethodnom nekoliko dana (sedam osoba iz Gradiške i po jedna osoba iz Novog Grada, Srpca, Petrova i Кozarske Dubice).

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!